חב"דטקסט:מדיניות וכללי כתיבה

מתוך חב"דטקסט, מאגר ספרים חב"דים חופשי בגרסת טקסט.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מדיניות וכללי כתיבה בחב"דטקסט נקבעים על ידי המשתמשים, בכפוף להנהלה הרוחנית. התוכן של חב"דטקסט, מוגש בכפוף לרשיון GNU Free Documentation License 1.3, כפי שמצויין בתחתית כל דף.

דף זה נועד לרכז כללים ומדיניות שיסייעו ביצירת שפה אחידה ומתאימה, הדף יעודכן מפעם לפעם על פי החלטות באולם דיונים.

כללי[עריכת קוד מקור]

  • שם ה' - אין לכתוב בפירוש את שמות ה' שאינם נמחקים, אלא רק בצורה המקובלת בכתיבה שאינה קודש כגון ה', אלוקים וכו'. בספרים בהם נדרש להוסיף כגון בסידור, תורה וכדומה ניתן להוסיף מקף באמצע המילה כגון א־ל, א־לוהים וכו'.
  • שמות הערכים - שמות הדפים נקבעים על פי כללים ואין להכניס בהם תארים וכדומה. שם הדף יקבע לפי השם המקובל לספר ולאו דווקא לפי השם המלא. השם המלא כן יופיע בתחילת הערך.
  • תאריכים - תאריכים יירשמו על פי הלוח העברי. יחד עם זאת, מומלץ להוסיף (בסוגריים) גם תאריך לועזי. לשמירה על אחידות, יש לכתוב את השנה העברית בתוספת ה' אלפים עד שנת ה'ת"ק, לדוגמה: ה'תכ"ב, ה'שע"ג, תשל"ח, תשנ"ג.
  • השחתות - המדיניות למניעת השחתות והטיפול בהם, נקבעה בדף חב"דטקסט:מדיניות חסימות.
  • פיסוק - בסוף פסקה ובסוף כל הערת שוליים תהיה נקודה. בפסקת רשימות בגוף הערך, לא יהיה אחרי כל שורה נקודה אם אין בה תוכן. מיקום ההערה יהיה לפני הפיסוק.

קישורים חיצונים[עריכת קוד מקור]

  1. ראשית יש לקשר לערך בחב"דטקסט על הספר (באם ישנו).
  2. שנית יש לקשר ל-PDF של הספר לקריאה.
  3. במקרה שבו ישנם ידיעות זהות בתוכנם באתרים חב"דיים שונים, יש להעדיף את אתר חב"ד אינפו כמקור.
  4. אין לקשר לאתרים שמכילים תכנים שאינם ראויים לשומרי תורה ומצוות. אין לקשר גם לדף שמכיל רק תוכן ראוי אם האתר כולו מכיל גם תוכן שאינו ראוי (דוגמאות לאתרים שאין לקשר אליהם: אתרי חדשות כלליים, אתרי וידאו כדוגמת יוטיוב).
  5. עדיף שלא לקשר לאתרים הדורשים הרשמה/מנוי - אם יש את אותו תוכן בקישור פתוח. יחד עם זאת במקרה שמדובר במידע ייחודי המצוי דווקא באתר כזה, ניתן לקשר אליהם.