בשורת הגאולה לב

גרסה מ־15:30, 12 באוגוסט 2024 מאת ש. א. (שיחה | תרומות) (ש. א. העביר את הדף בשורת הגאולה · לב לשם בשורת הגאולה לב בלי להשאיר הפניה: כותרת שאינה כתובה נכון)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

ויש להוסיף ולהדגיש הקשר והשייכות דאהבת ישראל להגאולה העתידה – לא (רק) מפני שביטול הגלות הוא ע"י ביטול סיבת הגלות (שבא ע"י ההיפך דאהבת ישראל[1]), שהרי בעמדנו לאחרי סיום מעשינו ועבודתינו כל זמן משך הגלות, לאחרי סיום כל מ"ב המסעות ב"מדבר העמים"[2], נמצאים כבר "על ירדן ירחו"[3] (דרגתו של משיח ד"מורח ודאין"[4]), על סף הגאולה, בודאי שכבר נתתקנה סיבת הגלות, ולכן, ההדגשה דאהבת ישראל היא – בתור טעימה ועד להתחלה דהגאולה האמיתית והשלימה הקשורה עם נקודת האחדות שלמעלה מהתחלקות, שמודגשת באחדותם של ישראל, מצד בחי' היחידה (דרגא החמישית) שבכל ישראל בשווה, שהיא ניצוץ מנשמתו של משיח[5], יחידה הכללית[6].

בשורת הגאולה
פתח דבראבגדהוזחטייאיביגידטוטזיזיחיטככאכבכגכדכהכוכזכחכטללאלבלגלדלהלולזלחלטממאמבמגמדמהמומזמחמטננאנבנגנדנהנונזנחנטססאסבסגסדסהסוסזסחסטעעא

(משיחות ש"פ מטות־מסעי, ב' מנחם־אב ה'תנש"א)

הערות שוליים

  1. ראה יומא ט, ב.
  2. ראה לקו"ת פרשתנו פח, ג ואילך.
  3. פרשתנו לג, מח.
  4. סנהדרין צג, ב. וראה לקו"ת פרשתנו פט, ב.
  5. כידוע שהפסוק "דרך כוכב מיעקב" שקאי על מלך המשיח, קאי גם על כאו"א מישראל שנמשל לכוכב, כיון שבכאו"א מישראל יש ניצוץ מנשמת משיח (ראה לקו"ש ח"ב ע' 599. וש"נ).
  6. רמ"ז לזח"ב מ, ב. ולזח"ג רס, ב. ועוד.